lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kesämäestä yöksi jonnekkin

Pursiseuran tukikohdat ovat helppoja valintoja kiinnittäytyä yöksi tai muutamaksi päiväksi. Niissä on yleensä jotain elämää helpottavia asioita veneen varustuksen täydennykseksi. Kesäniemessä on sauna, grilli, pesukone. Juomavettä ei saa, mutta kauppareissu taittuu lainattavilla pyörillä Ruoveden keskustaan. 

Seuraelämän vastapainoksi on kiva purjehtia jonnekkin olemaan perheen kanssa ihan keskenään. Uida vaikka nakuna ja laulaa loikottaa häiritsemättä muita. 
Kesäniemen ympäristöstä vielä muutama kuva. Piennarkukkia on monia erilaisia. Lintulajejakin voi bongata enemmän kuin vilkkaammalla Näsijärvellä.
 Kesämäki jää taakse. Kohti ylävesiä ja tuntematonta.


Hunajamelonia, viinirypäleitä, luumuja ja banaania. Helteellä aivan ihanaa. Olisi syöty enemmänkin.


Kautun sillan ali jälleen. Uudemman kerran tultuamme bongasimme uusia näkymiä.

 Tässä on se leveämpi silta, joka on kuitenkin liian matala purjeveneen alitettavaksi. Joku oli pysähtynyt sillalle katselemaan järveä. Ehkä saimme olla katselun kohteena valkoisin purjein ohi lipuessamme. Tämännäköistä paattia en ole ennen nähnytkään. 


Rantauduimme lopulta 21.00 aikaan Siperian rantakallioiden viereen, missä oli purjeveneelle tarpeeksi syvää. Ilmassa tuoksui kuiva havumetsä. Rantakalliot olivat auringon lämmittämiä.
Jättietana. Mittasuhteina sormi ja mustikka. 
Aamulla rantakallioilla luikerteli myös käärme. 
Kaloja polski runsaasti, muttei tarttunut vieheeseen... Yö oli rauhallinen ja viileä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi!

Saisiko enemmän kuvia Vegasta purjehtiessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia, tilanteiden oivallista aistintaa, elävää kerrontaa, -ja niin tuttua tunnelmaa! Loistava lokikirjan jatke tälläinen blogaus josta pääsee nauttimaan sivullisetkin, mutta täytättehän oikeaakin lokikirjaa?!

Erityisen lämmöllä luin kohdan jossa arvostat(te) palvelusatamia palveluineen, mutta tunnistatte myös luonnonsatamien rajattoman vapauden. Mieleenpainuvimmat auringonlaskut, uintihetket ja letunpaistot varmasti syntyvät "omassa saaressa". Ja niitä omia saaria kyllä piisaa!

Poreilevaa perävanaa toivotellen: Kiiruspakolainen

Viherrys kirjoitti...

Kiitos :-)

Huomasin itsekkin, että nyt on keikahtanut kuvat aika maisemapainotteiseksi. Kiitos vinkistä. Täytyy lisäillä vaikka myös videopätkää purjehduksesta lähitulevaisuudessa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Vegan purjehdusominaisuuksiin. Vakaa ja turvallinen. Purjehtiessakin tuulet nappaavat kivasti vauhtia paattiin.

Ihanaa. Kiiruspakolaiselle viestinä: Ompa ihanaa että blogi herättää hyviä tunnelmia. Toivonkin että voisin blogissa jakaa visuaalisia vesilläolon nautintoja ja yksinkertaisen pienimuotoisen kauniita hetkiä muillekkin. Kuviin kun voisi vielä liittää sateenjälkeiset tuoksut ym. ihanat kesän äänet, purjeiden kilkatuksen, lämpimän tuulen kannella...