Veneruokaa

Suomeksi / English
Veneessä ruoanlaiton täytyy olla suhteellisen helppoa. Ruokailu veneessä on kuitenkin hurjan ihanaa ja kaikki maistuu paremmalta kuin tavallisesti. Meillä veneessä ei ole uunia, kaksipolttimisen spriikeittimen ympärillä kikkaillaan.

Keräilen tähän ohjeita, jotka ovat toimineet meillä. Syömme kala/kasvisruokaa, joten jotain muuta kuin lenkkimakkaraa on ruokalistoilla...

Herkullista hetkiä kaikille! Hyviä vinkkejä saa myös lähetellä, ne olisivat kiva yllätys.

P.S. Osaan kuvista liittyy resepti tai muu lisätieto. Sen näet viemällä hiiren kuvan päälle

Omenapannukakku

Hedelmät

Teetä ja kahvia

Kuplat auringossa

Perinteisesti, kun purjeet täyttyvät tuulesta ensimmäisen kerran, poksautetaan Shampanjapullo. Jos korkki putoaa veneeseen, se tarkoittaa hyvää purjehduskesää ja jos se putoaa laidan yli... Sekin tarkoittaa hyvää purjehduskesää!

Kesän ensipurjehdukselle

Pyttipannu: Halloumi, kesäkurpitsa.
Pesto puuttui...

Pasta
Soijarouhekastike ja parmesan

Jälkiruokia

Amarettopikkuleivät

Valmis kiisselijauhe lisänä mansikat

Pavut, linssit, soijarouhe ja -suikaleet
Näppärää ruokaa syntyy pavuista. Liota kuivat pavut ja keitä. Pakasta pienempiin eriin. Hyvä ottaa mukaan vaikka jäisinä, jolloin veneessä säilyvät kylmälaatikossa. Pavut ovat hyviä marinadissa tai keittoihin lisättynä. Niistä saa myös kasvispihvejä tai tahnoja.



Kuskus. Kuuma vesi päälle ja hetki vetäytymistä.

Mahtava hankintapaikka

Rouskuta pähkinöitä ja lisäile salaattiin.

Soijasuikaleet. Veneilijän säilyvää proteiinia.

Ei kommentteja: