lauantai 19. heinäkuuta 2014

Visuveden kääntösilta.

Kanavilla ja kääntösilloilla on jännää. 
Aivan kuin olisit mukana lego tms. rakennussarjan leikissä mukana. 
"Sit tää niinku on tässä ja kohta näkyy liikennevalot ja sit autot pysähtyy ja kuuluu piippausta, tie kääntyy ja nää saa mennä".
 "Ja sit ihmiset seisoo kattoos kun nää menee ja vilkutellaan."
Huisii, hihiih!


Yksi asia tosin hankaloittaa. Kääntösillan luona on iso liikennemerkki, jota useinkaan ei noudateta. Purjeveneillä kun ei pääse odottelemaan laiturille kääntösillan aukeamista, jos rivissä on parkissa moottoriveneitä, jotka alle 4,2 metrisinä eivät laiturille saisi jäädä.

Moottoriveneilijät pystyvät viemään veneensä parkkiin sillan ali sen toiselle puolelle, mikä on purjeveneiden mastojen korkeuden kanssa mahdotonta. Tilanne on aika hankala kapealla väylällä purjeveneellä sesonkiaikana, jolloin liikenteessä on useitakin vesilläliikkujia...

Myös vesillä, pyritään huomioimaan muita vesillä liikkujia ja noudatetaan säääntöjä. Kaikilla parempi lomafiilis.Tarjolla lettuja, mansikoita, kahvia, jäätelöä. Ystävällinen palvelu. Kioskilta on lainattavissa myös kolmipyörä perätarakalla, jolla voit käväistä Visuveden kaupassa. Itse kylä on jo niin söpö, että matka kannattaa tehdä pelkästään senkin takia - ja sen hauskan kolmipyörän, jota oli yllättäen aika metka ajaa :-)Sillan toiselta puolelta nähtyä. Laitureita kuvasta katsoen oikealla, poukamassa. Kioskille pääsy tapahtuu näppärästi sillan ali kävellen. Visuvedellä on Kuru laivan proomu.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno, lapsenmielisen estoton kuvaus mielikuvitusmaailmaan sukeltamisesta kääntösillalla. Helppo uskoa, kuinka kaukana tuossa tilanteessa arjen kiireet ja kiukutus olivat. "... nää saa mennä ja ihmiset vilkuttaa" - ihana tunnelma!

Hymyillen:
- Kiiruspakolainen -

Viherrys kirjoitti...

Muroleen kanavalla iski sama tunnelma ;-)). Hihittelen itsekseni - tai eihän tämä nyt ihan itsekseen myhäilyksi jäänyt :-))