torstai 20. helmikuuta 2014

Helsingin venemessut 2014, Sailjet 40

Venemessuilla edelleen jatkaen.


Purjeveneitä on messuilla esillä vain muutama ja tuntuu että kahden vuoden takaisesta määrästä vieläkin vähemmän. Kaipailin sitä, jospa esillä olisi enemmän hintaluokaltaan tavallista ihmistä tavoittavia purjeveneitä. Mutta kustannukset veneiden esilletuomiseksi ja näyttelypaikka maksavat varmasti maltaita. Ehkäpä kannattaa tavoitella vain niitä, jotka satsaavat kalliimpiin veneisiin tai tavoitella näillä upeilla kalliilla veneillä medianäkyvyyttä.  Ja venemessuilla kävijöistä vain viidesosaa kiinnostaa purjeveneet...

Kauppalehden artikkelissa: 

TNS Gallupin tutkimuksen mukaan yli puolet 53% on kiinnostunut moottoriveneistä, 
lähes puolet 47% veneilytarvikkeista ja -varusteista ja reilu viidennes 22% purjeveneistä.Sailjet 40 Linkki 

Lisää tietoa veneestä mm. Kauppalehden artikkelissa.

Kävimme katsomassa tätä ihanaa purjevenettä (alkaen 500 000€).
Itse veneen valmistaja esitteli venettä ja hän kertoi niin hauskasti lähtökohdista, miksi tehdä purjeveneen ja moottoriveneen hybridi. Vaikka emme olleet potetiaalisia ostajia, hän loi esittelystä mielenkiintoisen ja oli selvästi innostunut asiastaan ja meille jäi hauska fiilis käynnistä. Ehdottomasti paras messujen tutustumiskohde, mielestäni.Kajuutta oli ihanan valoisa. Isot ikkunat. Avara tuntu salongissa.Sauna, kattoikkunalla. Wau!!!Makuutiloja. Pidin pehmeälinjaisesta muotoilusta.
Sisustustuotteet olivat Ishavetin.
Purjeveneessä oli kuntopyörä joka varastoi energiaa :-)


5 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Oi vau, energiaa varasoiva kuntopyörä! Siinä taitaa olla myös käsillä pyöritettävä restoraattori-vaihtoehto?

Itseltäni jäivät nyt messut väliin kun olin pitkään reissaamaassa, joten näitä messupostauksia oli erityisen kiva lueskella. Kiitos :)

Viherrys kirjoitti...

Hyvänen aika, juu, käsillekkin on tekemistä! Huomasin vasta kuvasta että taitaa ollakkin. Kaikkea sitä menee näkemästään ohi kun pikaisesti ahnehtii ympärillä vilistävää. Hehhehh.

Kiva kun olet palannut blogimaisemiin, Merenneito :-)

Katinka kirjoitti...

Kyllä tuolla kesällä asustelisi, jos vain olisi rahaa ostaa ja taitoa purjehtia =D.

Viherrys kirjoitti...

Katinka, niimpä :-).
Mutta Sailjet on kyllä hauska hybridi, joka on sekä moottorivene että Purjevene. Sillä voi vetää perässä jopa vesisuksittelijoita
:-).

Mutta maksaahan se, juu...

Boris kirjoitti...

Täytyy olla kyllä kuula jumissa mikäli tähän hintaan tekee kaupat. Samalla rahalla saa 50 käpäläisen X:n, jolla voi purjehtia vastatuuleenkin, ja jolla on jälleenmyyntiarvoa 20 vuodenkin perästä.