maanantai 9. syyskuuta 2013

Öinen TaPS ja Särkänniemen ilotulitus.

Sunnuntaina 8.9, Särkänniemi juhli ilotulituksin kauden loppumista. 
TaPS:in aallonmurtajalta oli upea aitiopaikka katsella Syksyisen taivaan valoshowta.

Naistenlahteen saapuminen järveltä pimeään aikaan on oma kaunis ohjelmanumeronsa. Pimeällä korostuu aivan erilaisia piirteitä ympäröivistä rakennuksista. Naistenlahtea reunustaa vanha Lapinniemen tehdasrakennus ja itseasiassa hirvittävä turvevoimala, jota on suhteellisen hiljattain yritetty somistaa valoilla. Aikoinaan voimalaa vastustettiin voimakkaasti, mutta siitä huolimatta se pääsi rumentamaan yhden Tampereen kauneimmista ja vanhimmista asuinalueista. Muutoksia tähän maisemaan on edelleen luvassa, sillä nyt Tampereelle kaavaillaan erilaisia tunneliratkaisuja ja tieliittymiä, jotka tulevat korvaamaan ruuhkaista Kekkosentietä. Äänestys asiasta käydään muistaakseni 16.9.  

Mahdollisen tunnelityömaan aloituksen vuoksi veneiden talvisäilytykseen tulee jo ensi talveksi muutoksia ja tarkkaan ei ilmeisesti tiedetä kuinka TaPS:in tulee käymään... 


4 kommenttia:

Nade kirjoitti...

Upeita, upeita kuvia!

Jasmiini kirjoitti...

En koskaan unohda sitä, kuinka kaunis Tampere on yöllä, järveltä käsin. Sellaistak auneutta ei ole täällä merellä. On täällä ne omat juttunsa, mutta Näsijärveltä katsottuna öinen Tampere on yksi kauneimpia juttuja mitä tiedän.

Viherrys kirjoitti...

Kiitos Nade :-).
Hyvää Syksyä sinulle!

Viherrys kirjoitti...

Elli-Jasmiini, moni ei tiedä Tamperelaisistakaan millainen näkymä Järveltä on Tampereen kaupunkiin :-). Yö-aikaan rantautuminen on ihan mielettömän kaunis ja omanlaisensa.

Pienemmällä Tyvex-purjeveneellä pääsimme joskus aikoinaan rantautumaan pienille saarille, josta oli näkymä Tampereen kaupungille. Oli kuutamo ja kaupungin valot. Aika maagista :-)