8-
10 annosta
Tarvikkeet:
1
l maitoa (täysmaitoa)
1
dl mannasuurimoita
1/2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1
tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3
munaa
2 dl vehnäjauhoja
25 g
voita
leivinpaperia
Tarjoiluun:
Hilloa ja kermavaahtoa
Ohje:
Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa kiehuvaksi, vatkaa joukkoon mannasuurimot, lisää loput 5 dl maitoa sitä mukaan kun puuro paksunee. Sekoita puuroa yhteesä 10 minuuttia hiljalleen. Puuro palaa helposti pohjaan eli sekoita puuroa koko kypsymisen ajan puulastalla pohjaa myöten .
Lisää kuumaan puuroon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, kaneli, suola ja voi. Anna maustetun puuron jäähtyä kattilassa.
Sekoita haaleaan puuroon erillisessä kulhossa kevyesti vatkatut munat (riittää että munien rakenne on rikki). Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes pannukakku on kypsää.
6 kommenttia:
Nam!
No kyllä tosiaan maistuu... tai maistuisi ;) Saisikin nyt!
Kiitos reseptistä! Täytyy lisätä veneruokien pakkauslistaan mannasuurimot :-)
Oi nam! Myös riisipuuropohjainen Gotlannin pannukakku on ihanaa. Nyt pitäisi vaan kehitellä ne gluteiinittomat versiot näihinkin herkkuihin tämän vatsavamman myötä.
Nam näyttääpä hyvältä, pitää ottaa heti resepti talteen =)
Juu ja jos pläjäsee mukaan vielä omenalohkoja- niin tulee lisää syötävää ;-).
Mietinkin mikäs se riisipuuropohjanen pannukakku oli. Kiitos Merenneito :-), se oli siis Gotlantilainen pannukakku.
Lähetä kommentti