perjantai 7. lokakuuta 2011

II Blogini, Ilonen Vihree

  

Purjeen Viemää blogin rinnalle olen rustannut Ilonen vihree-blogin. (II Blogi klikattavissa myös oikealta ylhäältä). Toisen blogin sisältöön ajattelin laittaa enemmän ekologisia ja arkisempia asioita. En halua muuttaa Purjeen Viemää-blogin asetuksia, ainakaan vielä. Harmaa tausta on istunut vesiaiheisiin kuviin ja kuvien väritykseen. Ilosessa vihreessä saan kuvat isompina ja tausta on valkoinen, joten kokeilen sen kanssa askartelua tämän ensimmäisen blogin lisäksi.

Ajatus "Blogeilusta":


Blogin pito aiheuttaa joissakin ihmisissä hyvin erilaisia tunteita, jopa ärsyyntymistä. Haluan sanoa oman ajatukseni tästä harrastuksesta. Blogi on itselleni ilmaisukeino. Kuvien kautta voin kertoa tunnelmista, jakaa niitä nähtäville, samoin kuin he, jotka tekevät käsitöitä, maalaavat, lausuvat runoja, laulavat karaokea, näyttelevät - eli ilmaisevat itseään. Se on äänetöntä kommunikointia. Blogi on kuin lapsuuden kiiltokuvavihko, piirtäminen, postimerkkeily tms. harraste, jota halusi esitellä muillekkin katsottavaksi. Se tarjoaa itselleni keinon luoda jotain omasta mielestäni visuaalista kaunista, suhteellisen helpolla ja nopealla tekniikalla (kauneus on katsojan silmissä ;-)).

Kaikki eivät ole isosti ryhmässä näkyviä, puhuvia ja esiintyviä ihmisiä. Blogi tarjoaa mahdollisuuden kertoa jotain omista tärkeistä asioista ja arvoista, joiden toivoo ilahduttavan muitakin, ilman sosiaalista jännittämistä. Blogissa voi itse määritellä kuinka paljon haluaa jakaa yksityisyyttään. Tämä on kiva harrastus, joka ruokkii tarkastelemaan asioita omassa arjessa, sekä visuaalisesti että esim. ajankohtaisten tapahtumien pohjalta.

Olen saanut pelkästään ihania kommentteja blogiin, mikä on hurjan jännittävää ja ihanaa. Eli olen saanut tästä harrastuksesta paljon onnellisia tunteita.

Kritiikki on ilmeisesti vastalause yleistä sosiaalista mediaa kohtaan, jota blogin pito myös edustaa. Jokainen ilmiö voi tuoda mukanaan jotain hyvää ja huonoa - ääri-ilmiöinä. Yleinen asioiden tuomitseminen voi olla loukkaavaa, kun asioissa on niin monta puolta.

Iloista Blogimaailmassa seikkailua kaikille avoimin silmin maailmaa näkekeville.
Olen puhunut - ugh!


 Iloisessa Vihreessä seikkailee esim. tämä Kilkenny Cat,
 syntynyt Irlannissa, mutta täysin Suomalaistunut katti.

Ei kommentteja: