tiistai 23. elokuuta 2011

Ekojuttuja.

Tässä muutama ekojuttu.
Hyppään aihealueesta, mutta kosmetiikka-asiat aasinsiltailevat veden kautta purjehtimiseen. Toisaalta teetä, mysliä ja shampoota tarvitaan veneillessäkin. 
Olen nyt ottamassa kesän loppumisen ahdinkoon jotain uutta innostuksen aihetta arkeen, seuraavaa kesää odotellessa.

Vesistöt kuormittuvat ja oma elimistö. Omilla valinnoilla voi olla tukemassa parempaa huomista.

Tänään innostuin seuraavista asioista:

Yogi Tea. Niin ihanaa teetä!
Flunssaista hellivä inkivääritee. Lakritsi on myös monen suosikki.
Aika kallista, mutta yhdestä pussista saa kannullisen - sen verran vahvaa teetä.


Omatekoinen mysli on nyt in. Valmiissa mysleissä on usein karmeat määrät sokeria tai lisukkeena jotain, mistä joku perheestä ei pidä. Myslin teko on helppoa. Ohje löytyy esim. täältä. Seuraavaan mysliin tulee ainakin pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kuivattuja omenanpaloja ja kanelisiirappia.


Vesistöasiat liittyvät myös kosmetiikkaan ja esimerkiksi hiustuotteisiin - vesistöihinhän ne lopulta päätyvät. 
Sertifioitu luonnonkosmetiikka ei sisällä silikonia tai muita synteettisiä hajusteita tms. "kovia" -  vesistöjä kuormittavia aineita. 

Monen päänahan ongelmat (hilseily, kutina) helpottavat valitsemalla luonnonmukaisen shampoon, jossa ei ole natirumlauryylisulfaattia. Se on raaka-ainelistassa (INCI-lista) yleensä veden jälkeen mainittu aine, yleensä se kirjoitettu englanniksi tai lyhenteenä (Sodium laureth/layryl sulfatesodium lauryl ether sulfate (SLS,  SLES)). Nautriumlauryylisulfaattia käytetään vaahdon aikaansaamiseksi. Sitä löytyy todella monesta tuotteesta,  myös tavallisista hammastahnoista, jolloin se aiheuttaa herkimmille aftoja. 

Asiasta on omakohtaista kokemusta, joten suosittelen lämpimästi kaikille luonnonkosmetiikkaa ja erityisesti ihania shampoita, jos päänahassa on jotain ongelmaa. Omat hiukset ja päänahka voivat nykyään oikein hyvin.

Omia suosikkishampoitani ovat Madara, Sante, Logona ja Urtekram, joissa natriumlauryylisulfaattia ei ole. Kannattaa olla tarkkana shampoissa, sillä monet luonnonkosmetiikkana mainostavat merkit käyttävät kuitenkin  tätä voimakasta ja keinotekoista ainetta - paha paha!

Olin jälleen Ekokampaamo Oranssissa, mikä on niin ihana paikkana, palveluna ja hiustenleikkauksen osaamisessa! Tukka pysyy mallissaan kauan, kun leikkaus syntyy asiakkaalle yksilöllisesti hiusten mukaan, eikä "sabloonalla". Tukka asettuu paremmin ja pysyy "kuosissaan" pitempään. 
Tampereella on myös toinen ihana ekokampaamo; Harakanpesä. Ajat ovat aika varattuja, joten kannattaa varata ajoissa :-).

Ekokampaajien kysyntä kasvaa koko ajan allergisoitumisen ja ympäristöasioiden pinnallenousun myötä.
Lisää ekokampaajista täältä.


 (kuvat oranssin esitteestä)


 Oranssissa oli myös kauniita koruja. Ekokoruja. Luonnonmateriaaleista tehtyjä. Ah, vihreää!Ei kommentteja: