Yorkshire-typish pudding:
organic milk, wholemeal wheat flour, oat semolina porridge, butter, salt, cardamon, bourbon vanilla, organic apples, organic eggs, raw cane sugar.
I oiled the baking tray with Tropicai coconut oil (ran out of parchment...) and sprinkled some cinnamon over the whole thing.
The measurements were: a pinch of, a thimblefull of and a fling of wrist.
Result:
Wholemeal wheat was a perfect match. Tropicai coconut oil gave a wonderful flavour. No leftovers - this will be made again! (If only I recorded the measurements).
Pannukakussa:
luomumaitoa, täysjyväjauhoja, kauramannapuuroa, voita, suolaa, kardemummaa, bourbon vanilijaa, luomuomenia, luomukananmunia, raakaruokosokeria.
Pellille Tropicai kookosöljyä (leivinpaperi oli loppu...). Päälle myös hieman kanelia.
Määrät olivat inansa, vinkerporillinen ja ranteenheilautuksellinen.
Lopputulos:
Täysjyväjauho sopi tosi hyvin. Kookosöljy oli loistava maun antaja. Kaikki syötiin - tätä tehdään veneelle jatkossakin. (Olisinpa vaan tallentanut mitat ja määrät).
Honey dew melon
The honey dew is a refreshing snack on a hot day.
It stays firm for hours, unlike it's more watery cousins.
Tip:
Freeze the skinned pieces at home. You'll save batteries or ice bricks and the melon pieces stay fresh even over night!
Hunajameloni
Hunajameloni on täydellinen välipala kuumana päivänä.
Se pysyy kiinteänä useita tunteja, toisin kuin vetisemmät sukulaisensa.
Vinkki:
Pakasta kuorettomia melonipaloja kotona. Säästät akkuja tai kylmäkalleja ja ne pysyvät raikkaana vaikka seuraavaan päivään!
Keräilen tähän ohjeita, jotka ovat toimineet meillä. Syömme kala/kasvisruokaa, joten jotain muuta kuin lenkkimakkaraa on ruokalistoilla...
Herkullista hetkiä kaikille! Hyviä vinkkejä saa myös lähetellä, ne olisivat kiva yllätys.
P.S. Osaan kuvista liittyy resepti tai muu lisätieto. Sen näet viemällä hiiren kuvan päälle Boat cooking should be made relatively easy. Stuffing your face while on the water, however, is great fun and everything tastes better than on land. We have no oven in the boat, we need to trick around a two-burner spirit cooker.
I'll be scribbling down some tested recipes here. We are fish-eating veggies, so you will not be seeing versions of meat and two veg...
Wishing Herkullisia hetkiä to you all! Please also send your tips and recipes to me, that would be a lovely surprise.
P.S. Some pictures have a pop-up recipe/tip when you hover your mouse over them.
OmenapannukakkuApple pudding (Yourkshire-ish) |
HedelmätFruit |
Teetä ja kahviaA nice cuppa |
Kuplat auringossaSunny bubbles |
Perinteisesti, kun purjeet täyttyvät tuulesta ensimmäisen kerran, poksautetaan Shampanjapullo. Jos korkki putoaa veneeseen, se tarkoittaa hyvää purjehduskesää ja jos se putoaa laidan yli... Sekin tarkoittaa hyvää purjehduskesää!According to lore, when the sails are first filled with wind a bottle of Champagne is popped. If the cork drops on the deck, it is a sign for a good sailing summer. Incidently, if it lands overboard, it's also a good sign!
Kesän ensipurjehdukselleFor the first sail |
Pyttipannu: Halloumi, kesäkurpitsa. Pesto puuttui...Hash: Halloumi, zuccini. No Pesto... |
Soijarouhe
Tämä loistava proteiininlähde on myös erinomainen elintarvike venekäytössä.
Kuivattu soijarouhe säilyy tiiviissä rasiassa missä lämpötilassa tahansa, eikä siihen tarvitse kuin lisätä vettä, öljyä ja mausteita tilanteen mukaan.
Tällä tuotteella olemme huijanneet monet kasvisruokafobiasta kärsivät lähimmäisemme nauttimaan hyvällä ruokahalulla pasta bolognesea, lasagnea ja monia muita perinteisiä jauheliharuokia. Ilman lihaa!
Texturised soy granules
This great protein-source is an excellent addition to the boat's pantry.
In a tight container the dried granules keep well in any temperature, and you only need to add water, oil and spices to taste.
With the help of texturised soy we have tricked many a veggiefobic individual into enjoying Pasta Bolognaise, Lasagna and many other traditional mincemeat dishes. And without so much as a trace of actual meat!
Pasta |
Soijarouhekastike ja parmesanSauce with textured soy and parmiggiano reggiano |
JälkiruokiaDessert
AmarettopikkuleivätAmaretto bisquits |
Valmis kiisselijauhe lisänä mansikatStrawberry fool (from powder) |
Beans, lentils, texturised soy.Pavut, linssit, soijarouhe ja -suikaleet
Näppärää ruokaa syntyy pavuista. Liota kuivat pavut ja keitä. Pakasta pienempiin eriin. Hyvä ottaa mukaan vaikka jäisinä, jolloin veneessä säilyvät kylmälaatikossa. Pavut ovat hyviä marinadissa tai keittoihin lisättynä. Niistä saa myös kasvispihvejä tai tahnoja.Soak and boil beans at home, freeze them and take them frozen aboard. Great for soups or salads or as a side dish, marinated. You can also ground them into a paste for a spread or a base for veggieburgers.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti