keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Ahvenanmaan Pannukakku

 Tämä maistuu välipalana ja kahvin kanssa :-)


AHVENANMAAN PANNUKAKKU


8- 10 annosta

Tarvikkeet:


1 l maitoa (täysmaitoa) 


1 dl mannasuurimoita
1/2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
25 g voita

Lisäksi:

leivinpaperia

Tarjoiluun:

Hilloa ja kermavaahtoa

Ohje:

Kuumenna 5 dl maitoa kattilassa kiehuvaksi, vatkaa joukkoon mannasuurimot, lisää loput 5 dl maitoa sitä mukaan kun puuro paksunee. Sekoita puuroa yhteesä 10 minuuttia hiljalleen. Puuro palaa helposti pohjaan eli sekoita puuroa koko kypsymisen ajan puulastalla pohjaa myöten .

Lisää kuumaan puuroon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, kaneli, suola ja voi. Anna maustetun puuron jäähtyä kattilassa.

Sekoita haaleaan puuroon erillisessä kulhossa kevyesti vatkatut munat (riittää että munien rakenne on rikki). Vatkaa lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes pannukakku on kypsää.
 




6 kommenttia:

Elli-Jasmiini kirjoitti...

Nam!

Pilvi kirjoitti...

No kyllä tosiaan maistuu... tai maistuisi ;) Saisikin nyt!

H kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Täytyy lisätä veneruokien pakkauslistaan mannasuurimot :-)

Merenneito kirjoitti...

Oi nam! Myös riisipuuropohjainen Gotlannin pannukakku on ihanaa. Nyt pitäisi vaan kehitellä ne gluteiinittomat versiot näihinkin herkkuihin tämän vatsavamman myötä.

Katinka kirjoitti...

Nam näyttääpä hyvältä, pitää ottaa heti resepti talteen =)

Viherrys kirjoitti...

Juu ja jos pläjäsee mukaan vielä omenalohkoja- niin tulee lisää syötävää ;-).

Mietinkin mikäs se riisipuuropohjanen pannukakku oli. Kiitos Merenneito :-), se oli siis Gotlantilainen pannukakku.