tiistai 31. toukokuuta 2011

Veneen sisustusmietintöjä

Säätiedoitus lupailee lämpenevää. Pitempiä purjehdusreissuja suunnitellessa, on kiva luoda veneestä mahdollisimman kodikas. Netistä löytyi hieno sisutussivusto. Tosin meillä veneen sisustus syntyy kotikutoisen ajatuksen viemänä. 
Liitän muutamia idealähteitä lehdistä ja kirjoista, joita voi toteuttaa purjehdusreissujenkin aikana.

 Mainio kirjakauppa helsingissä on Hobboks, josta löytyy kaikkeen harrastamiseen liittyviä kirjoja - Myös purjehdukseen ja veneen korjaukseen. Heillä on myös nettimyyntiä. Liitän erittäin hyvän kirjasuositukseni purjehdukseen liittyen, kunhan löydän sen...


Seuraaviin malleihin löytyy ohjeet Moda-lehdestä 6/2010. 
Mutta onnistuu varmaan ilman ohjeitakin.






Hieman punaista sinivalkoiseen, kasatessani "ikuisuusprojekti peitettä"...
Tästä Linkistä löytyy isoäidinneliön kuva- ja video-ohje.



Löytyihän se suosittelemani kirja. Kirjassa yksityiskohtaisia opastuksia kuvin erilaisista korjauksista ja huolloista.





maanantai 30. toukokuuta 2011

Kesää odotellessa

Suomeksi / English


Kesä odotuttaa itseään. Harmaan sateista ja kylmää...

Laitan kevennystä 60-luvun kesätunnelmista ja retkeilyvarusteista. Me Naiset lehti, vuodelta 1969.













lauantai 28. toukokuuta 2011

Localisation started

Suomeksi / English
I have begun re-writing parts of the blog in English as well. You will find a green "Suomeksi / English" option on the top of each localised posting. You can switch the language by clicking on the language name.

Not everything will or can be localised to English and sometimes the content can be a bit different, but I hope I am forgiven...

I will not start translating the headlines or titles. It gives you a chance to learn some Finnish too!

I have not figured out yet how to keep the language setting on globally on the site. But as soon as I have, I'll make it so.

Hajuhaittojen hallintaa ja Uutta Mustaa

Suomeksi / English
Meidän pönttöongelma ja sen aiheuttama vahva kemikaalin haju on ratkeamassa. Tähän hajuongelmaan viittasin jo aikaisemmassa postauksessa.

Kemikaalinen vessa ei vain oikein toiminut meidän kohdalla hajusteidensa takia. Liekö syynä, että elämme vältellen voimakkaita synteettisiä hajusteita muutenkin, ja yritämme valita ekologisempia vaihtoehtoja

Edessä on siis uuden pöntön asennus.




Muutakin samalta ostosreissulta.



Ekologisiin asioihin ja elämäntapaan viitaten, hankin kirjan "Marjoja & Mascaraa". Kirjan kirjoittaja pitää Uusi Musta -sivuilla blogia nimellä Kemikaalikoctail. Muutaman nuoren naisen pitämät sivut määrittelevät itsensä näin:



"Uudessa Mustassa puidaan naistenlehdistä tuttuja teemoja - designia, ruokaa, terveyttä, tiedettä, trendejä, tekniikkaa, kosmetiikkaa, yhteiskuntaa, ilmiöitä ja ihmisiä - kirjoittajien subjektiivisesti määrittelemistä ekologis-eettisistä näkökulmista. Blogista löytyy myös keskusteluja, kuluttajatestejä ja ohjelmasuosituksia"


torstai 26. toukokuuta 2011

Näyttelyitä

Mielenkiintoinen näyttely purjehduksesta Helsingin kaupunginmuseossa ja Hakasalmen museossa, toukokuun lopusta: Merelle – 150 vuotta purjehdusta Helsingissä.


Linkkejä:
Naiset ja purjehdus esillä museon juhlavuonna.

Museot ja näyttelyt - Hakasalmen huvila

NJK, Suomen ensimmäinen virallinen purjehdusseura, vuodesta 1881
www.njk.fi